Es publica el nou portal web de qualitat de l’aire del Govern d’Andorra, www.aire.ad desenvolupat per 4sfera. Aquest web s’ha millorat per modernitzar-ne l’aspecte, mantenint el disseny corporatiu del Govern d’Andorra. 4sfera ha aprofitat el desenvolupament per actualitzar la infraestructura informàtica del portal.

L’objectiu principal del portal web és donar una correcta informació sobre la qualitat de l’aire a Andorra d’acord amb els requisits legalment establerts. La pàgina d’inici resumeix la informació clau de la qualitat de l’aire mitjançant mapes, gràfiques, widgets i alertes. A l’inici l’usuari obté de forma fàcil i entenedora quina és la qualitat de l’aire en temps real a Andorra. A més a més,  s’inclou l’accés a alertes d’episodis o d’inversió tèrmica.

El nou portal web també ha modernitzat les gràfiques per  donar més accessibilitat a les dades recents de qualitat de l’aire. En aquest enllaç es pot accedir als valors recents de l’estació fixa d’Escaldes-Engordany.

Les dades que s’il·lustren al portal es remeten horàriament a l’Agència Europea del Medi Ambient (AEMA) segons la Decisió 2011/850/UE d’intercanvi de dades de forma electrònica sobre la qualitat de l’aire els països europeus i l’AEMA. Les dades en temps real d’Europa incloent les andorranes es poden consultar al portal de la AEMA: European Air Quality Index.