La reunió inicial del projecte Horizon 2020 GreenSCENT (GA 101036480) va tenir lloc en línia el mes passat els dies 2, 3 i 4 de febrer de 2022.

El projecte, GreenScent – ​​Smart Citizen Education for a Green Future – té com a objectiu canviar els comportaments dels ciutadans i permetre que siguin els qui actuïn per implementar les polítiques de la Comissió Europea en el context del Green Deal.

https://www.youtube.com/watch?v=UcV3HGOlyiw

Mitjançant el desenvolupament de projectes pedagògics, aplicacions/aplicacions web accessibles, marcs de competència i compromís amb la comunitat, GreenScent té com a objectiu involucrar persones amb problemes socials i globals com a mitjà per fomentar l’empatia i el canvi de comportament per assolir l’objectiu del Green Deal de neutralitat de carboni l’any 2050.

El projecte tindrà una durada de 36 mesos i compta amb 15 socis.

4sfera liderarà la demostració de la qualitat de l’aire: Cleanair@schools. Aquesta iniciativa de ciència ciutadana faculta les escoles per controlar la qualitat de l’aire dins i al voltant de les escoles (WP4, WP5).

L’equip especialitzat en l’aplicació del monitoratge de la qualitat de l’aire en projectes de ciència ciutadana, liderarà la demostració i comptarà amb una estreta col·laboració amb altres socis en activitats de difusió i agrupació en WP6. La col·laboració estreta amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) serà clau per garantir la usabilitat i l’accessibilitat de la demostració (i del material subministrat).

L’equip ajudarà a experts del Barcelona Supercomputer Center (BSC) en el desenvolupament d’una aplicació de realitat augmentada.

A més, 4sfera també participarà en el projecte com a expert en temes Green Deal com ara “Zero-pollution and toxic-free environments” i “Sustainable and smart mobility” per a la creació del GreenCompetence Framework (WP1).